Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

ontbijtmuffins

Ik ben dol op brood,
maar verandering van spijs doet (gezond) eten!

Ik heb een aantal muffin recepten uitgeprobeerd die 
zowel lekker als gezond zijn.

Denk bij deze muffins niet aan de “snoepvarianten”, 
ze zijn samengesteld om als een goed ontbijt (of tussendoortje) te dienen.

HAVERMOUT-MUFFINS :

voor 12 muffins:

  • 100 gram havermoutvlokken
  • 200 ml karnemelk
  • 150 gr volkoren (spelt)meel
  • 2 flinke tl bakpoeder (biologisch, zonder fosfaat, merk lecker’s)
  • kleine tl zout
  • 1/3 tl kaneel
  • 4 kardemompeulen (in de vijzel fijngestampt)
  • 3 el (sesam)olie 
  • 1 ei
  • 2 grote el appelstroop
  • handje amandelen (+/- 20 st) grof gehakt
  • 80 tot 100 gr gedroogd fruit, grof gehakt (nu gebruikt: pruimen,                  abrikozen, rozijnen, vijgen)
 
Oven voorverwarmen op 200 graden.
 
karnemelk en havermout mengen, 30 minuten laten staan.
In andere kom: bloem, bakpoeder, zout, specerijen, noten en fruit mengen.
In een grote mengkom ei, stroop en olie los kloppen.
 
Havermoutmengsel bij eimengsel in grote kom doen, goed mengen.
 
Bloemmengsel aan het havermout/eimengsel toevoegen.
Net voldoende roeren totdat alle bloem opgenomen is.
 
muffinpapiertjes in muffinvorm zetten.
Muffins vullen en ongeveer 20 minuten bakken.
 
Af laten koelen.
Ze laten zich heel goed invriezen!
 
 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén