Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

ontbijt-pannenkoekjes met boekweit

Lekkere variatie op de standaard boterham met kaas.
Ik bereid het beslag altijd de avond van tevoren,
dan ben je ’s ochtends zo klaar!

Voor 2 personen/ongeveer 16 baksels:

  • 1/2 kop boekweitmeel
  • 1 kop water
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 el havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 1/4 tl zout
  • snuf kaneel
 
 
Banaan met ei en water pureren (staafmixer).
Boekweit, lijnzaad, zout en kaneel erbij en beslag glad kloppen.
In de koelkast zetten tot de volgende ochtend.
 
Scheutje olie in pan en pannenkoekjes bakken.
Warm serveren.
 
Besmeren met appelstroop!
 
NB: een beetje experimenteren met de dikte van het beslag,
soms voeg ik nog wat extra water toe.
 
De kop die ik gebruikt heb = 300 ml
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén