Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

no knead volkoren broodjes

Makkelijke broodjes, geen kneedwerk en geknoei;
het enige dat je hoeft te doen, is de ingrediënten te mengen.

Alleen even de avond van tevoren klaar zetten als je de ochtend erna wil gaan bakken!

Naar recept van:
http://mynewroots.org/site/2010/04/baby-step-buns-the-sequel-2/


Voor 5 broodjes:

  • 1 kop volkoren meel
  • 1/2 kop speltmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl droge gist 
  • scheutje (sesam)olie, ongeveer 1 el
  • halve tl suiker
  • 1 kop water (koel tot lauw, niet warm of koud)
  • 2 el havermoutvlokken*
  • 1 el pompoenpitjes*
  • 1 el zonnebloempitjes*
  • 1 el lijnzaad*
  • 1 el sesamzaad (om te bestrooien)*
* kunnen ook andere noten/zaden/toevoegingen zijn, dit had ik in huis.
 
De avond van tevoren:
 
Meel, zout en zaden mengen (behalve sesamzaad)
Gist, suiker en paar el lauwwarm water mengen, even laten staan tot het actief wordt.
Olie bij de droge ingrediënten en water/gistmengsel erdoor roeren.
Dan de rest van het water erbij.
Zorg dat alles goed gemengd is, maar niet te lang doorroeren.
 
Doek over het deeg en een nacht bij kamertemperatuur laten staan.
(als het te koud staat, rijst het niet goed)
 
In de ochtend:
 
Oven voorverwarmen op 200 graden.
 
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Hoopjes deeg op de bakplaat scheppen.
(deeg niet meer doorroeren!)
 
Sesamzaadjes erover strooien,
25 tot 30 minuten bakken.
 
Af laten koelen en eten!


 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén