Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

no knead bread


Verbeterde versie van het makkelijkste brood (zie 5-8-2013)

Verhoudingen, temperatuur en bakproces iets aangepast,
geeft een lichter en lekkerder resultaat!

http://evainthekitchen.com/blog/easy-homemade-bread/
gebruikt als handleiding.


Voor 1 brood:

  • 100 gr volkoren tarwemeel
  • 300 gr tarwebloem
  • 2 tl zeezout
  • 1/2 tl droge gist
  • tl droge rozemarijn (optioneel)
  • 300 ml lauw water
 
Extra nodig: gietijzeren pan met deksel, ovenbestendig.
 
 
Droge ingrediƫnten met elkaar mengen.
Water erbij en door elkaar mengen, zodat alle ingrediƫnten net gemixt zijn.
Het voelt een beetje droog, eventueel nog een drup water erbij.
 
Afdekken met plastic folie en 12 tot 16 uur laten rijzen.
Het liefst op een enigszins warme plek.
 
Werkvlak bestrooien met beetje bloem en bubbelende massa erop scheppen.
Een bol vormen en terug leggen in de kom, folie erover. (niet kneden!)
Nog een uurtje laten narijzen.
 
In de tussentijd de oven voorverwarmen op 250 graden,
de pan ook in de oven zetten, deze moet heet zijn als het brood erin gaat!
 
Brood in pan, deksel erop. 30 minuten bakken.
Deksel eraf, nog 15 minuten bakken.
 
Brood is gaar als het hol klinkt als je er aan de onderkant op klopt.
 
Goed af laten koelen en het allerlekkerst met gezouten roomboter!
 
 
 
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén