Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

meer rijstkoker: maisbrood

Blij verrast door de bananencake uit de rijstkoker,
dat vraagt om meer onderzoek!

Ik heb een maisbrood gemaakt,
en wederom goed resultaat!


Voor 1 brood:

  • 1,5 kop maismeel (NIET polenta, maar zo fijn als bloem)
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1/4 kop zonnebloemolie
  • 1/3 kop melk
  • 4 el (griekse 10%) yoghurt
  • 1 ei
 
 
Droge ingrediënten mengen,
natte ingrediënten mengen.
Door elkaar roeren tot homogeen mengsel.
 
Rijstkoker invetten,
brood 30 a 35 minuten bakken.
(prikkertest doen)
 
Kan me voorstellen dat het lekker is om er nog een snuf chilivlokken, komijn
of koriander door te mengen.
 
Brood meteen eten!
Dag erna is het nog lekker om te roosteren.
 
NB: kop = 250 ml
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén