Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Mango chutney

Zin in iets dat je alledaagse maaltijden een beetje opfleurt? Maak eens mango chutney! Smeer op je boterham met (geiten)kaas, eet het bij je stamppot, voeg het toe aan de jus, serveer als bijgerecht bij rijst… Kruidig en zoetzuur, dat pept op. Ik heb pakjes mangostukjes uit de vriezer gebruikt, dat is prima voor deze toepassing.

Voor een jampotje of 4:

  • 1 kg mangoblokjes
  • 4 uien, gesneden
  • 1 rode peper
  • Duimpje gember, geraspt
  • 2 kaneelstokjes
  • handjevol rozijnen
  • 3 el mosterdzaad
  • 2 el komijnzaad
  • Snuf kruidnagelpoeder
  • 300 gr bruine basterdsuiker
  • 400 ml witte wijnazijn
  • Snufje zout

Doe alle ingrediƫnten in een pan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Roer af en toe, zodat het niet aanbrandt. Na een dik half uur heb je een mooie consistentie. Proef of de smaken in balans zijn: beetje zoet, zuur, pittig en zout genoeg?

Kook in de tussentijd een paar potten met deksels uit. Check of de deksels onbeschadigd zijn, anders gaat het reageren met het zuur in de chutney. Vul de schone, hete potten met chutney en laat ondersteboven afkoelen. Let op: zet ze op een handdoek als je ze vult en maak de randen goed schoon. De chutney is naar verwachting wel een maand of 4 (ongeopend) houdbaar.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén