Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

luchtige cake met bosvruchten, 100 % plantaardig

Eindelijk een vegan cake die is gelukt!
Na de nodige bakstenen te hebben geproduceerd,
kwam deze lekker goudbruin uit de oven.
hij is zowel luchtig als een beetje sticky.

Dit was de inspiratiebron:
http://www.sporteluxe.com/vegan-baking-gluten-free-raspberry-almond-and-orange-cake/

Hier en daar wat aangepast naar eigen smaak en inzicht.

Voor een cake van 22 cm doorsnede:

Droge ingrediënten:

  • 1 kop amandelmeel
  • 1 kop speltmeel
  • 1 kop tarwebloem
  • 1,5 tl baking soda
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • snufje zout
 
Natte ingrediënten:
 
  • 125 gr plantaardige margarine, gesmolten
  • 2/3 kop plantaardige melk (ik heb kokos van alpro gebruikt)
  • 2/3 kop agave siroop
  • 1/3 kop vers sinaasappelsap (1 sinaasappel)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 tl rozewater
 
Garnering: 
 
  • 1 kop bosvruchten (uit diepvries is prima)
 
Droge ingrediënten met elkaar mengen.
Natte ingrediënten met elkaar mengen.
 
Droge ingrediënten boven de natte zeven,
omscheppen tot alles net gemengd is.
 
Deeg in een ingevette springvorm scheppen.
Vruchten erover verdelen,
een beetje er in drukken.
 
In een voorverwarmde oven van 180 graden,
ongeveer 30 tot 35 minuten bakken.
 
Af laten koelen en opeten!
 
NB: de boter liet zich niet zo goed mengen met het sap.
Heb er uiteindelijk de staafmixer even in gezet.
Bleef een beetje klonterig, maar had verder geen effect op de cake.



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén