Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

linzenburgers

Het valt niet mee om een lekkere vega-burger te vinden in de supermarkt… Ook de huisgemaakte versies zijn nogal eens zompig of structuurloos. Maar deze linzenburger heeft een goede bite en fijne smaak. Snel gemaakt en gezond!

Voor 4 linzenburgers:

  • 1 blik linzen (400 gram)
  • 2 eieren
  • 10 el havermout
  • 1 tl zout
  • Teentje knoflook
  • kleine tl baharat (of een ander lekker specerijenmengsel)
  • halve ui, fijn gesnipperd
  • +/- 6 el sesamzaad

Alles goed door elkaar mengen en 4 burgers vormen met de hand. Eventueel een beetje paneermeel toevoegen als het echt heel nat is.

Leg op een bord en laat een minuut of 20 opstijven in de koelkast. Vervolgens door het sesamzaad wentelen en een minuut of 10 bakken op niet te hoog vuur.

Lekker om op een pitabroodje te serveren, met sla, augurk en kerrie-mayonaise ( = mayonaise met een snuf kerriepoeder + een drupje witte wijnazijn)

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén