Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

“kugel” van peen en zoete aardappel

Deze groentetaart is sappig, zoet, hartig en gezond tegelijk!
Ik heb me laten inspireren door een joods kugel-recept.

  • een dikke winterpeen van 500 gr
  • 1 ui
  • 1 zoete aardappel, middelgroot
  • 2 tenen knoflook
  • naaldjes van een tak rozemarijn
  • paar takken platte peterselie
  • 2 eieren
  • 30 gr kikkererwtenmeel
  • 3 el rijstmoutstroop
  • 1,5 tl zout + versgemalen peper
  • tl chilivlokken
  • 100 ml water
 
Oven voorverwarmen op 190 graden.
 
Peen, ui en aardappel grof raspen.
Knoflook persen en rozemarijn fijnhakken.
 
Scheutje olie in pan verhitten,
Ui, peen, aardappel, knoflook en rozemarijn een minuut of 5 aanzetten,
zodat de groenten een beetje slinken.
Van het vuur halen en even opzij zetten.
 
In een grote kom eieren, rijstmoutstroop, kikkererwtenmeel, water, p & z,
chilivlokken en peterselie los kloppen.
Het groentemengsel erdoor mengen.
 
Het geheel verdelen in een ovenschaal.
(ik heb een ronde siliconen bakvorm van 22 cm gebruikt)
 
Afdekken met folie en 30 minuten bakken.
Folie eraf en nog 15 minuten bakken.
 
Ik denk dat deze kugel ook heel lekker zal zijn met kerriepoeder ipv rozemarijn.
 
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén