Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Kokos/dadel chutney

Dit is een recept van Claudia Roden, uit het Joodse kookbook. Een heerlijk mengsel! Zoet, fris & licht pittig. Ik heb het een beetje aangepast: ik gebruik in dit recept 500 gr dadels ipv 250. De chutney combineert goed met mango, ananas, cashewnoten, papadums, groene sla. Maakt 1 liter chutney:

  • 250 gr gedroogd kokosrasp
  • 500 gr dadels zonder pit
  • 2 bossen verse koriander
  • Sap van 4 limoenen
  • 2 el tamarindepasta
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 rode chilipeper

Doe de kokos in een kom en schenk er 300 ml water bij, laat een kwartiertje weken. Doe de koriander in de keukenmachine en hak kort. Voeg vervolgens alle ingredi├źnten toe en draai tot een smeu├»ge pasta. Voeg een scheut water toe om de textuur aan te passen ( +/- 200 ml, elke keer een scheutje tot het genoeg is). Je kan de chutney een dag bewaren in optimale staat, hij zal verkleuren. 1 liter is best veel, halveer het recept indien gewenst

Verder Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén