Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

koekjes met kardemom, kokos & oranjebloesem

Even met de handen in het deeg…

Brosse koekjes die je veeltesnelachterelkaaropeet!

Het is een basis deeg voor zandkoekjes,
maar dan met lekkers erdoor.


Voor een stuk of 50 kleine koekjes:

  • 200 gr tarwebloem
  • 50 gr speltmeel
  • 120 gr (zachte) roomboter 
  • 1 ei
  • 80 gr suiker
  • zakje vanillesuiker
  • +/- 6 kardemompeulen, zaadjes gevijzeld
  • +/- 5 el kokosrasp
  • een drupje of 6 oranjebloesemwater
  • mespunt zout
 
Oven voorverwarmen op 200 graden.
 
Alle ingrediënten bij elkaar, tot een samenhangend deeg kneden.
Uitrollen, ongeveer een halve cm dik.
(werkvlak even bloemen, anders plakt het)
Met een koeksteker zoveel mogelijk koekjes maken.
 
Op de bakplaat (evt op bakpapier) een minuut of 12 in de oven.
 
NB: speltmeel is niet noodzakelijk, kan ook alleen met bloem.
Maanzaad/limoenschil ipv kokos/oranjebloesemwater lijkt me ook lekker!


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén