Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

kikkererwtensalade met peultjes & palmkool

Een eenvoudige salade met dito dressing.
Niet veel voor nodig, toch lekker.
Ik denk dat het vooral de texturen zijn die het doen.

Had nog een stronkje palmkool;
ik weet nooit zo goed wat ermee te doen.
De bite past wel goed bij de knapperige peulen en de kruimige kikkererwten.


Nodig voor 2 personen:

  • 1 bakje verse peultjes (2 handjes vol)
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 stronk palmkool
  • stuk of 10 zilveruitjes zoetzuur
  • verse bieslook
 
Dressing:
 
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 1 à 2 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout
 
Peultjes diagonaal doormidden snijden.
Stronkje en bladnerf verwijderen van de palmkool.
 
Water aan de kook brengen, peultjes en palmkool +/- 2 min blancheren.
Afgieten en koud naspoelen, goed laten uitlekken!
 
Kikkererwten laten uitlekken en een deel ervan een beetje kneuzen;
dit houdt de dressing beter vast en maakt de salade meer een geheel.
 
Zilveruitjes in plakjes snijden.
 
Bieslook snijden.
 
Alle ingrediënten voor de dressing mengen, proeven.
(bovenstaande hoeveelheden is een richtlijn)
De dressing moet een beetje stroperig zijn.
 
Alles mengen, klaar.
 
Wil je er een maaltijdsalade van maken,
dan kan ik me voorstellen dat quinoa een goede toevoeging is.
 
Geen palmkool?
Verse spinazie lijkt me ook een goede optie.
 
 


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén