Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Kerstige Cranberry jam

Ze zijn er weer, verse cranberries. Even gebuik maken van dit lekkere seizoens product! Leuk om weg te geven met de feestdagen, want het past perfect bij alle kerstige smaken. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig en het is makkelijk te bereiden. Onderstaand recept levert ongeveer een liter jam op (grove schatting) Ik zorg dat ik grotere en kleinere potjes klaar heb staan, zodat ik altijd alle jam af kan vullen. Potjes steriliseren voor gebruik en hete potjes vullen met hete jam. Werk schoon en hygiënisch, dan kan je de jam een hele tijd bewaren. Ik houd altijd 4 maanden aan, maar waarschijnlijk kan het wel een jaar bewaard worden.

  • 680 gr verse cranberries
  • 680 gr suiker
  • 340 ml mandarijnen sap
  • Snuf kaneel

Pers de mandarijntjes uit en was de cranberries. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen en verwijder het schuim. Plet met een pureestamper, dat geeft een betere structuur aan je jam. Zet je te vullen potjes op een handdoek (dit voorkomt dat het glas knapt) en vul tot bijna aan de rand. Een jamtrechter is erg handig, maar het kan ook zonder. Veeg de rand schoon en draai het deksel erop. Zet omgekeerd weg en laat afkoelen. Laat de verse croissantjes maar komen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén