Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Indische speklapjes in ketjapsaus

Een eenvoudig, goedkoop gerecht met speklapjes, zeer smaakvol! Serveren met witte rijst & zoetzure komkommer en je hebt weer lekker gegeten. Ik gebruik de ketjap die in zo’n wit, plastic kannetje zit (ketjap medja no 1) De meeste supermarkten hebben deze in het schap. Voor 2 personen:

  • 300 gr (biologische) speklapjes
  • 1 ui
  • 1 dikke tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • Theelepeltje sambal (badjak)
  • 1 wortel
  • 75 ml ketjap
  • 50 ml water
  • Zout, naar smaak

Bak de speklapjes een minuut of 5, zodat ze een beetje bruinen. Haal uit de pan en fruit de ui en knoflook in het achtergebleven vet. (Je kan een beetje vet uit de pan halen, mocht het te veel zijn) Voeg de in stukken gesneden tomaat toe en bak een paar minuten mee. Voeg de plakjes wortel en ketjap + water toe. Speklapjes terug in de pan en een minuut of 20 laten pruttelen, met het deksel op de pan. Af en toe omscheppen, zodat de ketjap overal in trekt. Eventueel garneren met wat groen van een bosui.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén