Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Indiase aardappels

Van een eenvoudige aardappel naar een smaakbom in 30 minuten! Je moet even in het specerijenrek duiken, maar dan heb je ook wat. Een heerlijke, rijke smaak en goede textuur. Gebaseerd op een recept van Anjali Pathak’s Idiase famiekeuken. Het recept hieronder is voor 1 persoon, ik at er naanbrood met chutney & yoghurt bij.

  • 4 dikke, licht kruimige aardappels
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2 รก 3 el zonnebloem olie
  • 1 tl fenegriekzaak
  • 1 el urid dal*
  • 1 sjalotje
  • 1 dikke teen knoflook
  • 1 tl zwart mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl gedroogde chipotle peper
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • Kneepje sap van een limoen
  • Handjevol verse koriander
  • Klein handje pinda’s
  • zout, naar smaak

Snijd de aardappels in hapklare stukken en kook gaar. Voeg de kurkuma toe aan het kookwater, zodat de aardappels mooi geel kleuren. Giet af en zet apart. Rooster de urid dal en het fenegriekzaad in een droge pan, totdat het lichtjes gaat kleuren. Voeg vervolgens de olie toe en roer een keer om. Voeg toe: mosterdzaad, komijnzaad, knoflook en ui. Verwarm een minuutje of 2 in de olie en roer een keer door. Let op: zet het vuur niet te hoog, want dan verbranden de specerijen. Voeg de chipotlepeper en het paprikapoeder toe en vervolgens ook de aardappels. Bak alles gedurende een minuutje of 10 en let op dat het niet aanbrandt. Voeg vlak voor het serveren een kneep limoen + de pinda’s toe. Maak op smaak met zout. Meng de verse koriander erdoor en geniet!

*urid dal koop je bij de betere toko. Ik kocht een zakje van het merk TRS.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén