Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

“hutspot”soep

Dit is een soep voor luie mensen! Ik had 2 zakken hutspot groenten gekocht, lekker makkelijk. Binnen een dikke 20 minuten heb je een grote pan lekkere soep op tafel staan (…waarvan je 15 minuten niks hoeft te doen!) Serveer met een schaaltje cassave on the side.

Voor +/- 3 liter soep

  • 2 zakken hutspot groenten ( á 500 gr)*
  • 4 aardappels
  • blikje tomatenpuree
  • dobbelsteentje verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • paar ringetjes rode peper, naar smaak
  • kleine el kerriepoeder
  • blik kikkererwten
  • 200 ml kokosmelk
  • +/- 2 tl zout
  • bladselderij of peterselie, om te garneren
  • 1 á 1,5 liter water

Verhit een scheutje olie in de pan en bak de uien een minuutje of 5, samen met de fijngehakte gember, knoflook en ui. Voeg zout, tomatenpuree en kerrie toe en schep om. Wortel en blokjes aardappel toevoegen, water erbij schenken (zo veel, dat de groenten nét niet helemaal onder staan). Aan de kook brengen en een kwartiertje zacht laten pruttelen, tot de groenten gaar zijn. Schep een paar grote soeplepels groente uit de pan en zet apart. De rest van de soep blenden met de staafmixer, kokosmelk toevoegen. Let op: de textuur van de soep is belangrijk. Als je te kort pureert, blijft de soep een beetje “korrelig”. Vul eventueel aan met extra water voor de juiste substantie. Achtergehouden groenten en kikkererwten weer in de pan en even doorwarmen. Proeven en eventueel bijkruiden met zout & peper, garneren met verse kruiden.

*de verhouding is 40% ui en 60% peen, mocht je de boel zelf willen schillen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén