Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

het allermakkelijkste brood

Wederom in het kader “minimale inspanning, maximaal resultaat”,
dit fantastische brood.

Ziet eruit als zuurdesem, heeft een lekkere vettige textuur en knapperige korst.
Het mooiste is dat het slechts een paar minuten voorbereiding vergt.

Geen gekneed tot in de oneindigheid,
gewoon de boel door elkaar roeren en een nacht laten staan.

Basisrecept voor 1 brood:

  • 200 gr volkoren meel
  • 200 gr bloem
  • 2 tl zout
  • 1 tl gist
  • 320 ml lauw water
 
Nodig: een gietijzeren pan met deksel die in de oven kan.
 
Meel, zout en gist mengen in een kom, water erdoor roeren.
Niet te lang roeren, het moet net gemengd zijn.
 
Folie over de kom en op een niet te warme, donkere plek zetten.
Na een uur of 15 is het deeg klaar.
Bereiden:
 
Oven voorverwarmen op 230 graden.
 
Beetje bloem op de werkbank strooien en de deegmassa erop storten.
NIET KNEDEN! 
Vorm een soort bol door het deeg aan 4 kanten naar binnen te klappen.
 
Bekleed de pan met bakpapier,
leg de bol erin met de naad naar beneden.
Deksel op de pan en in de voorverwarmde oven zetten.
 
Na 30 minuten de deksel eraf,
nog 20 minuten zonder deksel bakken.
 
Als je op de onderkant klopt en het klinkt hol, dan is je brood gaar.
Uit de pan halen, af laten koelen op een rooster en zo snel mogelijk opeten!
Je kan het niet goed bewaren.
 
Alleen bloem gebruiken kan ook ipv de bovengenoemde mix.
Denk ook aan tijm of rozemarijn als smaakmakers.
 
 
 
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén