Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

havermoutpap

Buiten ligt een dik pak sneeuw, het is koud!
Ideaal weer om de dag te beginnen met een kom havermoutpap.

Voor een 1 persoons portie:

  • 6 el havermout
  • 200 ml water
  • snuf zout
  • el gerstmoutstroop
  • scheutje sojamelk (+/- 50 ml)
  • specerijen (bijvoorbeeld kaneel, kardamom, gemberpoeder)
  • el rozijnen of ander gedroogd fruit
  • tl lijnzaad
  • eventueel noten (ik gebruik vaak amandelen)
  • stukje appel
De avond ervoor de havermout in het water laten weken.
Het gedroogd fruit er ook bij.
 
’s Ochtends:
 
havermoutmengsel in een pannetje doen.
Sojamelk, zout, specerijen en lijnzaad erbij.
Aan de kook brengen, minuut of 3 laten pruttelen totdat het een mooie substantie heeft.
Gerstmoutstroop erdoor.
Nootjes en appel erdoor.
 
Ik eet de pap altijd warm.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén