Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

havermout/appel snack

Soms heb je zin in iets kleins tussendoor…maar wat dan? Deze “cake” is eenvoudig om te maken. Hij smaakt wel gezond en dat is hij enigszins ook. Perfect voedsel wanneer je een dag onderweg bent en iets wil meenemen. Licht zoet en met een fijne beet.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng door elkaar:

  • 20 el havermout
  • 10 el appelmoes (uit pot)
  • 2 eieren
  • zakje bakpoeder (= 17 gr)
  • 7 el rozijntjes of cranberries
  • 7 el noten of pitjes/zaden
  • mespunt zout
  • snuf specerijen

Ik heb een siliconen cakevorm, die hoef je niet in te vetten…

Mengsel in de cakevorm doen en in het midden van de oven ongeveer 35 minuten bakken. De cake is het lekkerst als je hem een paar uurtjes laat staan, dat maakt hem zoeter.

Kijk wat je in de kast hebt staan wat betreft noten, rozijnen en specerijen. Je kan alles toevoegen. Ik gebruikte voor deze cake spekkoekkruiden, maar een snuf kaneel, gember, kruidnagel of kardemom zijn vast ook lekker.

 

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén