Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Hartige taart met zalm & dille

Een klassieker vandaag! Deze taart is gevuld met zalm, courgette & dille. Ricotta, ei en kruiden-roomkaas houden de boel bij elkaar. Ik koos voor kant & klaar deeg voor hartige taart. Kijk welke roomkaas je lekker vindt: Paturain, Boursin of iets soortgelijks is prima.

Voor 1 taart van 23 cm:

  • 100 gr gerookte zalmsnippers
  • 1 kleine ui, gesnippers
  • 1/2 courgette, in dunne plakjes
  • 250 gr ricotta
  • 150 gr roomkaas met kruiden
  • Handjevol verse dille
  • 5 eieren
  • 1/3 tl zout
  • Flink wat versgemalen zwarte peper
  • 1 rol deeg voor hartige taart

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ricotta en de roomkaas los met de eieren. Voeg alle andere ingrediƫnten toe en meng goed. Doe het taartdeeg in een quichevorm (ik gebruik een metalen vorm) en prik een paar gaatjes in het deeg. Let op: gebruik bakpapier, dan komt de taart er mooi uit. Vul de taart en bak af, ongeveer 30 min, in het midden van de oven. Iedere oven is anders, houd de taart de laatste 10 minuten goed in de gaten! Lunch gerecht voor 4 personen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén