Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Gratin van zoete aardappel, kokos & pinda

Een aardappel gratin in een andere verpakking! Zoete aardappel in plaats van gewone aardappel en kokosmelk met pinda vervangt de room met kaas. Een lekker bijgerecht bij een zomerse salade met bijvoorbeeld ijsbergsla, komkommer, atjar tjampoer, taugé en een gekookt eitje. Ook een leuk alternatief voor degene die geen melkproducten kan of wilt eten.

Voor een royale schotel (ongeveer 25 x 30 cm)

  • 2 kg zoete aardappels, in dunne plakjes
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 flinke el sambal badjak
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 4 grote el pindakaas ( met stukjes)
  • snuf zout
  • potje seroendeng (100 gr)
  • mespunt kurkuma

Verwarm de oven op 180 graden (hete lucht-stand). Meng kokosmelk, sambal, zout, kurkuma, ui, pindakaas en seroendeng. Schep de plakjes aardappel erdoor en vul de ovenschaal met dit mengsel. Druk goed aan, zodat de bovenkant zo egaal mogelijk is. Bedek de schaal met aluminium folie en zet een half uur in de oven. Verwijder het folie en zet nog eens 10 minuten in de oven. Dek de tafel voor 6 personen, maak de zomerse salade erbij en eet!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén