Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

granolalalala

Na de eerst lading granola een paar weken geleden gecremeerd te hebben,
is hier de gelukte versie!

Even experimenten met de juiste oventemperatuur is wel handig dus…

Voor 2 volle jampotjes:

300 gr totaal van onderstaande ingrediënten:
(zoals je het lekker vindt/wat in de kast staat)

  • havervlokken
  • sesamzaad
  • lijnzaad
  • grof gehakte amandelen
  • zonnebloempitjes
 
Verder:
 
  • 25 gr kokosrasp
  • 50 gr gedroogde zoete banaantjes (bananenchips, kant en klaar)
 
smaakmakers:
 
  • 1 el honing
  • 2 el zonnebloem olie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • snuf vanille poeder
  • mespunt zout
 
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Smaakmakers in een pannetje verwarmen, zodat de suiker een beetje smelt.
 
Andere ingrediënten (behalve de banaan) mengen.
Smaakmakers hier goed doorheen mengen (makkelijkst met handen)
 
Alles op een met bakpapier beklede plaat uitspreiden.
Ongeveer 30 a 35 minuten goudbruin roosteren.
Hou het in de gaten, regelmatig even omscheppen!
 
Goed af laten koelen en dan de banaan erdoor.
 
Lekker om ook nog wat rozijntjes/cranberries toe te voegen;
echter, deze verbranden snel in de oven.
Gewoon erbij doen in de yoghurt!
 
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén