Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

gierstburger

Wat te doen met een restje gekookte gierst?

Burger-experiment!

Een leuk begin met potentie, maar kan nog wat fine-tuning gebruiken.
Desalniettemin de moeite om even op te schrijven.


Ingrediënten voor 2 schijven:

  • +/- 8 el gekookte gierst
  • 1 grote el pindakaas met stukjes noot
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 scheut ketjap manis, ongeveer een el
  • 1 ei
  • zwarte peper
  • eventueel wat zout
 
Alles goed door elkaar mengen.
In pan beetje boter en olie verhitten.
2 schijven vormen in de pan en op middel vuur bakken,
voorzichtig omkeren, ongeveer 5 minuten in totaal.
 
(Het mengsel is te slap om met de hand burgers van te maken, 
maar in de pan gaat dat prima met een spatel.)
 
 
Benodigdheden voor de burger:
 
  • sla
  • augurk
  • tomaat
  • ketchup
  • uien
  • een lekker broodje
  • …..wat je maar wilt
 
Stapelen en eten!
 
 
Ik ga de volgende keer experimenteren met de textuur;
gefruit uitje erdoor, misschien een paar el geprakte kidney- of limabonen.
En wellicht wat meer pit in de vorm van extra sambal, knoflook of komijn.
 
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén