Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

gierstburger

Wat te doen met een restje gekookte gierst?

Burger-experiment!

Een leuk begin met potentie, maar kan nog wat fine-tuning gebruiken.
Desalniettemin de moeite om even op te schrijven.


Ingrediënten voor 2 schijven:

  • +/- 8 el gekookte gierst
  • 1 grote el pindakaas met stukjes noot
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 scheut ketjap manis, ongeveer een el
  • 1 ei
  • zwarte peper
  • eventueel wat zout
 
Alles goed door elkaar mengen.
In pan beetje boter en olie verhitten.
2 schijven vormen in de pan en op middel vuur bakken,
voorzichtig omkeren, ongeveer 5 minuten in totaal.
 
(Het mengsel is te slap om met de hand burgers van te maken, 
maar in de pan gaat dat prima met een spatel.)
 
 
Benodigdheden voor de burger:
 
  • sla
  • augurk
  • tomaat
  • ketchup
  • uien
  • een lekker broodje
  • …..wat je maar wilt
 
Stapelen en eten!
 
 
Ik ga de volgende keer experimenteren met de textuur;
gefruit uitje erdoor, misschien een paar el geprakte kidney- of limabonen.
En wellicht wat meer pit in de vorm van extra sambal, knoflook of komijn.
 
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén