Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

gevulde mini pompoentjes met gehakt & spinazie

Toevallig (├ęcht toevallig) kocht ik op 31 oktober 4 mini-pompoentjes bij Rechtstreex. Halloween ten voeten uit! Ik heb ze gevuld en in de oven gebakken. Serveren met couscous en je hebt een eenvoudige, mooie en lekkere maaltijd.

Voor 2 personen (met veel honger)

  • olijfolie
  • 4 mini pompoentjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 300 gr biologisch rundgehakt
  • 2 handenvol spinazie
  • 1 ei
  • 1 el ras al hanout
  • snuf zout
  • blik tomatenstukjes (400 gr)
  • 1 el balsamico azijn
  • zwarte peper of chilivlokken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoentjes goed en snij de kapjes eraf. Uithollen met een lepel en insmeren met olijfolie. Bak ondertussen knoflook, ui, gehakt en ras al hanout aan. Grofgehakte spinazie toevoegen en laten slinken. Op smaak brengen met zout. Het mengsel even af laten koelen en dan het ei erdoor mengen. Vul de pompoentjes met dit mengsel en zet de kapjes er op. Vet een ovenschaal in en doe het blik tomaten erin. Een eetlepel balsamico azijn en de peper naar keuze erdoor roeren. Pompoentjes in de ovenschaal zetten en in ongeveer 45 minuten gaar laten worden.

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén