Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

geroosterde bietjes & paprika met feta


Je trekt de groente lade open en vindt paprika en biet.
Je bakt een cake, dus de oven is toch al warm.
En…het is bijna etenstijd.
Bijkomend feit is dat ik nog steeds van retro paars/oranje houd.


Genoeg voor een groot bord vol:

  • 1 ui
  • 1 dikke biet
  • 1 grote teen knoflook
  • stuk of 8 oranje mini paprikaatjes
  • handvol (stuk of 6) cherry tomaten
  • scheut olie + scheut lekkere extra vierge olijfolie
  • scheut witte wijnazijn
  • zout & versgemalen peper
  • 2 el verkruimelde feta
 
Oven op 180 a 200 graden.
 
Ui in halve maantjes,
paprika in de lengte in vieren,
biet schillen en in blokjes van een halve cm dik snijden,
knoflook grof hakken,
cherrytomaten halveren.
 
Alles in kom en mengen met scheut olie.
(bv olijfolie, zonnebloemolie) ongeveer een eetlepel.
Snuf zout erbij en alles goed mengen.
 
Uitspreiden in een grote metalen ovenschaal of op de bakplaat.
Ongeveer 30 tot 40 minuten roosteren,
tussendoor een paar keer omscheppen.
 
Als de groenten gaar zijn,
afblussen met een flinke scheut witte wijnazijn. (ongeveer 2 el)
Verder op smaak brengen met lekkere olijfolie en peper.
 
Feta erover verkruimelen en opeten.
 
NB: dit is een hele neutrale versie.
Ik kan me voorstellen dat het lekker is om komijn en chilivlokken toe te voegen.
Als garnering walnoten of pompoenpitten erover ipv kaas.
Als graan zou gierst of couscous er lekker bij zijn.
 
 


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén