Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

geperste salade van spitskool & peen


Een eenvoudig, maar lekker bijgerecht.
Knapperig en puur van smaak.

De groenten “garen” in het zout.
Dit maakt ze beter verteerbaar en geeft ze een fijne textuur.


Bijgerecht voor 2 personen:

  • 1/2 spitskooltje
  • 1 flinke peen
  • 1/2 tl verse gember, geraspt
  • 1 kleine tl zeezout
  • scheutje ume su (umeboshi azijn)
  • garnering: notenkruid 
 
Spitskool heel fijn snijden, peen grof raspen.
Zout erbij en goed doorkneden met de handen.
Je merkt dat de textuur dan al verandert.
Ume su en gember erbij en mengen.
 
Ik heb het vervolgens een paar uurtjes in de pickle pers gezet.
(kan ook met een bord met iets zwaars erop)
Het vocht dat vrijkomt, afgieten.
 
Garneren met een paar blaadjes notenkruid.
(ook wel rode shiso/perilla genoemd)
Heeft een beetje een komijn-achtige smaak.
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén