Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

gegrilde paprika/wortelsoep


Een mooi knal oranje soepje,
romig van structuur en met een frisse nasmaak.
Ter plekke verzonnen.

Voor ongeveer 1,5 liter:

  • 1 ui
  • 2 cm2 verse gember
  • 1 rode chili (let op: niet alle pepers zijn even pittig)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 penen (ongeveer 600 gr totaal)
  • 4 gegrilde paprika’s uit pot
  • 4 tomaten
  • +/- 750 ml water
  • 200 ml melk
  • 3 a 4 bouillonblokjes (proeven!)
  • 1 stengel citroengras
  • 1 gedroogde iraanse limoen (kan weggelaten worden)
  • handje diepvries tuinerwten
  • paar stronkjes broccoli, klein gesneden
 
Ui, knoflook, chili, gember en citroengras (fijngehakt) fruiten in olie.
Na een paar minuutjes plakjes peen erbij, omscheppen.
Paprika en tomaat in stukjes snijden, toevoegen.
Zo veel water erbij dat het mengsel net niet onder water staat.
 
Alles aan de kook brengen,
ongeveer 15 minuten laten pruttelen.
Bouillonblokjes erin verkruimelen.
 
Limoen eruit vissen en weg gooien.
Soep pureren, resterende water en melk erbij.
Erwtjes en broccoli toevoegen,
nog een paar minuten verwarmen tot alles gaar/ontdooid is.
Ik denk dat kokosmelk ipv melk een goede optie is.
En een flinke pluk verse koriander erop!
 
 
 
 
 
 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén