Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

frittata met courgette, broccoli & feta

Dit is een smakelijk en eenvoudig gerecht,
in te vullen met wat je zelf lekker vindt en voorhanden hebt.
Geraspte goudse kaas i.p.v. feta, paprika, prei, salami er in, kan allemaal.

Belangrijk is dat ei en groenten in goede verhouding worden gebruikt;
als je de ovenschaal vult, moeten alle groenten overdekt zijn met het eimengsel.

Deze hoeveelheid is genoeg als hoofdgerecht voor 3 of bijgerecht voor 4.
Salade en broodje erbij, klaar!


Voor een frittata van 22 cm doorsnede:

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/4 courgette
  • 1/4 stronk broccoli
  • 7 eieren
  • 2 el roomkaas (of creme fraiche)
  • 50 tot 100 gram feta
  • 1/2 tl tijm
  • +/- 1/2 kleine tl zout (afgestreken)
  • zwarte peper naar smaak
 
Oven voorverwarmen op 200 graden.
 
Roomkaas en 1 ei met een garde los kloppen.
Vervolgens de rest van de eieren, zout, peper, knoflook en tijm toevoegen en tot een homogene massa mengen.
 
Alle groenten in hele dunne plakjes snijden en aan het eiermengsel toevoegen.
(Als de groenten te dik gesneden zijn, garen ze niet volledig)
 
Feta erboven verkruimelen en erdoor roeren.
 
Ovenschaal vullen en +/- 25 à 30 minuten bakken, 
in het midden van de oven.
Check of de frittata gaar is door er een metalen prikker of mes in te steken.
Komt het er schoon uit, dan is hij gaar.
 
Ik heb een ronde siliconen ovenvorm gebruikt;
het baksel is dan goed te lossen en de warmte wordt regelmatig verspreid.
 
Zowel warm als koud lekker.
 
Sander, DO try this at home!
Samen met Bent en een goed glas wijn 🙂
 
 
 
 
 
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén