Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

event: snert test

Vandaag een boot tochtje over de vecht gemaakt.
Met een eervol doel; blinde erwtensoep-test voor Kassa!

Ik kan geen soep meer zien…
En de rookworst-of wat er voor moet doorgaan-komt me de oren uit.

Maar was erg leuk!
Wanneer eet je 8 verschillende merken erwtensoep achter elkaar?
Ben zeer benieuwd welke soep het beste uit de test komt.

Ik weet dat ik in elk geval nooit meer een blik zal kopen.
En hem altijd zelf vers zal maken.

De wereldkampioen snert koken was ook van de partij.
Hij heeft ons verteld wat er in zijn winnende soep gaat:

  • ui
  • peen
  • prei
  • knolselderij
  • selderijblad
  • knoflook
  • majoraan
  • tijm
  • gepekelde harst
  • een ambachtelijke rookworst
  • hamschijf
  • varkenspoot
  • spliterwten
 
En zijn geheime ingrediënt: oosterschelde water.
Gefilterd natuurlijk (en dan heet het zeesap..!)
 
Binnenkort maar eens een poging wagen dan;
de zware van nelle (ambachtelijke rookworst van Wild Vleesch) ligt al klaar in de vriezer,
te wachten op een goed groen snert-badje!
 
 

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén