Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

evenement: de soepkeuken


Afgelopen zaterdag had Rotterdamse oogst weer een leuk feestje georganiseerd op het heemraadsplein.

Als veteraan-soepkoker was ik uitgenodigd om met de producten van de markt een lekkere soep te brouwen.

In de ochtend boodschappen gedaan bij de groentekraam en met het vergaarde groen een lekkere pan gevuld!
Bloemkool, uien, nieuwe aardappeltjes, groene asperges, verse dille & peterselie,
verse zuivel van boerderij Veldhoeve en huisgemaakte mosterd van mosterd & meer maakten de soep af.

Speciaal voor deze gelegenheid hadden ze de soepkeuken opgebouwd.

 

www.detuinfabriek.org

Op een van de daken van Hoog Catharijne produceert de Tuinfabriek tuinen zodat het winkelcentrum straks het grootste voedselproducende dak van Nederland is. Van het organische afval van bedrijven en bewoners wordt compost gefabriceerd die de grond vormt voor de eetbare tuin die langzaam over de daken van Hoog Catharijne uitgerold wordt. Eten, GFT inzamelen, composteren, zaaien, groeien, oogsten, koken en eten vormen het productieproces van deze fabriek. Bewoners en werknemers werken toegewijd mee in de Tuinfabriek. Daarnaast zijn er wormen, bijen en kippen actief als hoveniers die zich gespecialiseerd hebben in composteren, bestuiven, wieden en schoffelen. 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén