Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

erwtensoep anders dan anders

Erwtensoep hoeft niet per sé vol te zitten met spek en karbonade;
een alternatieve vegetarische versie uit de mouw geschud!
Heeft totaal niks met de hollandse versie te maken, maar een leuke variatie.

  • 2 uien, grof gehakt
  • 1 middelgrote pastinaak
  • flinke el kerriepoeder 
  • 1 el sambal badjak
  • ongeveer 1,5 cm gember, geraspt
  • 2 liter water
  • 500 gr spliterwten
  • sap van 1/2 citroen
  • blikje kokosmelk 400 ml
  • +/- 3 el groentebouillon poeder
 
Uien fruiten in scheutje olie, bestrooien met kerriepoeder.
na een paar minuutjes de blokjes pastinaak erbij, even meebakken.
Gember, sambal en water erbij.
Aan de kook brengen, spliterwten toevoegen.
 
Weer aan de kook brengen, zachtjes +/- 1 uur laten pruttelen.
Regelmatig roeren, anders brandt het aan!
 
Controleren of de erwten zacht zijn,
dan bouillon poeder erbij (niet eerder, anders worden erwten niet goed zacht!)
Kokosmelk toevoegen en met de staafmixer een glad geheel maken.
Op smaak maken met citroensap.
 
Serveren met verse koriander. (voor de liefhebber!)
Voor eventuele bite in de soep: dun gesneden bosui of rode paprika 
lijkt me wel lekker.
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén