Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

een nogal gezonde blondie!


Weer zo’n recept dat me dusdanig intrigeerde dat ik het MOEST maken!
In de hoofdrol mijn all time favorite; de kikkererwt.


Als leidraad het volgende recept gebruikt:
http://www.ambitiouskitchen.com/2013/04/flourless-chocolate-chip-chickpea-blondies-with-sea-salt-vegan-gluten-free-healthy/


Mijn versie:

  • 1 blikje kikkererwten (400 gr)
  • 4 redelijk grote el pindakaas met stukjes noot 
  • 2 el gerstmoutstroop
  • 1/4 tl baking soda
  • kleine tl bakpoeder
  • 1 ei
  • zakje vanillesuiker
  • snuf zout (ongeveer 1/4 tl)
  • 1 (kleine) rijpe banaan
  • 50 gr pure chocolade, grof gehakt
  • extra: grof gemalen zeezout
 
 
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Alle ingrediënten (behalve de chocolade) fijnmalen in de keukenmachine.
Chocolade erdoor mengen en in vorm gieten.
Grof zeezout erover strooien.
 
Ongeveer 25 tot 30 minuten bakken.
 
Ik heb een ronde siliconenvorm van 22cm gebruikt.
 
De textuur is heel aangenaam en het is niet te zoet.
Volgende keer zal ik wat meer chocolade gebruiken.
En wellicht een paar (pecan)noten?
 
Beetje raar baksel, maar wel lekker!









Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén