Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

dukkah

Een fantastisch specerijen-notenmengsel om brood in te dippen!
Schaaltje olijfolie, brood erin, dan in de dukkah.
Ook erg lekker over salade of als soep topping.
Van dukkah zijn veel verschillende recepten te vinden,
maar dit is wat ik in m’n koffiebonen-maler heb gefabriceerd:

  • 60 gr hazelnoten
  • 4 el sesamzaadjes
  • 2 el komijnzaadjes
  • 2 el korianderbolletjes
  • 2 tl (gedroogde) tijm
  • kleine tl zout
  • grofgemalen zwarte peper *
 
Hazelnoten, sesamzaad, komijn, koriander in een droog pannetje kort roosteren.
Bijblijven, het brandt snel aan.
Als de noten licht verkleuren en het mengsel begint te geuren, is het goed.
Tijm, peper en zout erdoor mengen en af laten koelen.
 
Vervolgens alles grof malen.
Ik heb het in 2 delen gedaan, afhankelijk van de grootte van je maler.
Bewaren in een goed afgesloten potje.
 
* In plaats van gemalen peper kan je ook wat korrels mee roosteren en deze malen.


 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén