Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Dipsaus voor spring rolls

Dit sausje tilt elke spring roll naar een hoger niveau! En is ook nog eens heel makkelijk te maken. Eigenlijk is het een verrijkte versie van Hoisin saus, de Chinese variant van barbecue saus. Bij de Aziatische supermarkt of goed gesorteerde supermarkt te koop.

Genoeg voor 8 spring rolls:

  • Scheutje neutrale olie
  • Teen knoflook, fijngesneden
  • 4 flinke tl Hoisinsaus
  • +/- 4 tl water
  • 1 el fijngehakte pinda’s

Verhit olie en fruit de knoflook een paar minuten. Zet het vuur uit en roer de Hoisinsaus erdoor. Voeg water toe, zoveel dat het een goede consistentie heeft. Voeg vlak voor het serveren de pinda’s toe.

De dip smaakt ook prima bij dim sum of bij een salade met Aziatisch tintje.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén