Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

depression cake!

Ooit van het fenomeen depression cake gehoord?
Ik kwam het recept tegen op internet en het bestaat al heel lang.

http://en.wikipedia.org/wiki/Depression_cake

Het is een cake die stamt uit de jaren 30 van de vorige eeuw.
Ten tijde van de grote depressie waren eieren en zuivel schaars.
Men heeft deze cake ontwikkeld, een luchtig baksel zonder de toen moeilijk verkrijgbare ingrediënten.

Ik was erg nieuwsgierig wat het resultaat zou zijn.
En zowaar, hij smaakt!
En…het kost je maar 3 minuten van je leven om hem te maken.
Minimale inspanning, maximaal effect!

Ik heb de cake iets minder depressief gemaakt door er wat gehakte hazelnoten overheen te strooien.

Voor een cake van 22 cm doorsnede heb je nodig:

  • 1,5 kop zelfrijzend bakmeel
  • 1 kop suiker
  • 1 tl baking soda (natriumcarbonaat)
  • 3 volle el cacaopoeder
  • 1/2 tl zout
  • snuf vanille
  • 5 el zonnebloem olie
  • 1 el azijn
  • 1 kop lauw water
  • 3 el gehakte hazelnoten, garnering
(De kop die ik heb gebruikt is 250 ml)
 
 
Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom.
(behalve de hazelnoten)
 
Vervolgens olie, azijn en water toevoegen.
Alles goed roeren, maar niet te lang.
Het moet goed gemengd zijn, dan is het goed.
 
Giet het beslag in een siliconen vorm van 22 cm.
Hazelnootjes erover verdelen.
 
30 minuten bakken op 180 graden.
 
Klaar!
 
Er is vast veel leuks te verzinnen qua frostings/icings voor deze cake.
Vooralsnog ben ik niet verder gekomen dan hazelnoten, maar hij nodigt uit tot meer experiment.
 
 
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén