Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

courgette/miso soep

Na komkommertijd is het courgette tijd…
Het exemplaar in deze soep gebruikt, komt van de dak-akker van het schieblock.
Dank je Eva Lotte!
wederom een fiks exemplaar, goed voor 2 normale courgettes.

Ik heb er een “natuurvoedings draai” aan gegeven.

Voor 4 koppen:

  • 1 grote of 2 normale courgettes
  • 1 dikke ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember, geraspt
  • stukje kombu van 5 cm
  • tl kerriepoeder
  • 1 tl wakame vlokjes
  • blikje kidneybonen
  • pluk verse peterselie
  • 2 a 3 el misopasta (mugi)
  • versgemalen peper
  • water
  • evt: scheutje azijn
  • erbij: bruine rijst (apart bereiden)
 
 
Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een pan met dikke bodem.
Knoflook en ui fruiten, kerriepoeder erbij.
Scheutje water toevoegen als het droog wordt en aanzet op de bodem.
 
Courgette in stukjes erbij, even meebakken.
Gemberrasp erbij.
Zoveel water toevoegen dat de courgette net niet onder staat.
Kombu toevoegen en alles aan de kook brengen.
 
Minuut of 10 zacht laten pruttelen.
Kombu verwijderen.
Soep blenden, maar niet helemaal fijn maken.
Textuur eet gevarieerder!
Wakame vlokjes toevoegen en even laten wellen.
Kidneybonen erbij, meewarmen.
 
Pan van het vuur af.
In een apart bakje de misopasta los roeren en toevoegen aan de soep.
Goed proeven hoeveel je nodig hebt.
Soep niet meer koken!
Garneren met peterselie.
Eventueel een scheutje azijn erbij voor een wat diepere smaak.
 
Wil je de soep als maaltijd eten, voeg dan bruine rijst toe.






Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén