Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

courgettecake

Een lekkere, smeuïge cake;
losse structuur en subtiel gekruid.
Ik kan me voorstellen dat wortels het ook goed zouden doen ipv courgette.

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr havermout
  • 1/2 zakje bakpoeder (flinke tl)
  • 125 gr lichte basterdsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • mespuntje kruidnagelpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 courgette ( ongeveer 350 gr) 
  • 3 el gemengde zaden/pitten/gedroogd fruit-mix *
  • 3 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
 
Rasp de courgette grof. (hoeft niet uit te lekken)
Zeef zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg havermout toe.
Voeg ook toe: bakpoeder, kaneel, kruidnagel, zout.
 
Klop in een andere kom de eieren, olie, suiker en vanille aroma los.
 
Voeg deze 2 samen en voeg courgette en zadenmix toe.
 
Alles goed roeren en in een siliconen cakevorm gieten.
Bovenkant een beetje glad strijken.
 
Ongeveer 50 minuten op 180 graden bakken.
Af laten koelen voordat je de cake aansnijdt.
Heel moeilijk om geduld te hebben, maar hij valt een beetje uit elkaar 
als hij nog warm is!
 
* de mix die ik heb gebruikt, bevat zonnebloempitten, pompoenpitten, kleine stukjes gedroogde appel en rozijntjes.
 
 
 
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén