Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

“chinese” tomatensoep

Deze soep geeft een kleine knipoog naar de mierzoete tomatensoep van de afhaalchinees. Wie was daar vroeger niet dol op?! De toevoeging van gember en een beetje pit geven de soep zijn smaak. Lunch voor 2:

  • 500 gr tomaten
  • 1 kleine ui
  • 2 schijven gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 kleine el suiker
  • +/- 0,5 tl zout
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • 1 bosuitje
  • 2 el maiskorrels

Snipper de ui en bak deze, samen met de fijngehakte knoflook en gember, een paar minuten in een scheutje olie. Voeg de grofgesneden tomaat en de sambal toe, bak een minuut of 5. Voeg het zout en 100 ml water toe en laat een kwartiertje zacht pruttelen, deksel op de pan. Kluts het ei en bak een omeletje, rol op en snijd in reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Pureer de soep en breng eventueel op smaak met wat extra zout. Schep in een kom en garneer met de omeletreepjes, bosui & mais.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén