Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Chinese stoof met rund & shiitake

Deze stoofschotel heeft als voornaamste smaakmaker 5-kruidenpoeder: een fijne mix van kaneel, venkel, kruidnagel, peper & steranijs. Gember en rode peper geeft het wat pit.

Voor 2 personen:

  • scheut neutrale olie
  • 1ui, grof gesnipperd
  • 500 gr runder riblappen
  • 5 plakken gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl Chinees 5-kruidenpoeder
  • 2 el zoute sojasaus
  • 2 el zoete sojasaus
  • 400 ml gekookt water
  • Handvol gedroogde shiitake plakjes
  • 1 rode paprika
  • Zout, naar smaak

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Bak het licht aan in de olie, ongeveer 4 minuten. Gesneden ui, knoflook, pepertje en gember toevoegen en een paar minuten mee bakken. Sojasauzen en 5 kruidenpoeder toevoegen, omscheppen. Voeg dan de shiitakes, snuf zout en het water toe en breng zachtjes aan de kook. Deksel op de pan, vlam op de laagste stand en +/- 1,5 laten pruttelen. Zo nu en dan omscheppen. Proef een stukje vlees om de gaarheid te bepalen, het moet mals zijn. Voeg een kwartier voor serveren de in stukken gesneden paprika toe en laat meegaren. Serveren met rijst en groente naar keuze!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén