Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

cake met fruit

Vanmiddag op visite bij Shachar en Hagar!
Ze zijn weer even in Rotterdam,
dat verdient een zoet onthaal.
Val graag met de cake in huis..!

Dit baksel is lekker smeuïg;
hij is met olie ipv boter bereid.
Het is een makkelijk deeg om te maken.

Gebruikte bakvorm heeft een doorsnee van 22 cm.
Inhoud van de kop: 300 ml

  • 1 kop suiker
  • 2 koppen bloem
  • 1/2 kop zonnebloem olie
  • 1/2 kop water
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 el bakpoeder
  • snuf vanillepoeder 
  • 2 tl maanzaad (lekkere textuur)
  • 3 kardemom peulen (alleen de zaadjes, gevijzeld)
  • 1 appel, in blokjes
  • een handvol frambozen (uit de diepvries gebruikt)
  • evt: poedersuiker om te garneren
 
Oven voorverwarmen op 180 graden.
 
Eieren los kloppen met water en olie.
In andere kom suiker, bloem, bakpoeder, zout, maanzaad, kardemom en vanille mengen.
 
Bloemmengsel aan eiermengsel toevoegen, even door elkaar scheppen.
Niet te lang roeren, als het mengt is het klaar.
Stukjes appel en frambozen erdoor scheppen.
 
45 tot 50 minuten bakken in het midden van de oven.
Testen met een prikker of de binnenkant gaar is.
 
Eventueel bestrooien met poedersuiker voor het opdienen.
 
NB: ik had frambozen en appel in huis,
het kan met allerlei soorten fruit.
Of varieer met kaneel ipv kardemom.
 
 
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén