Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

bruine rijst met adzukibonen en groenten

Vanavond een puur natuur maaltje (na alle snoeperijen van dit weekend…)

Rijst:

  • gedroogde adzukibonen (nacht laten weken)
  • rondkorrelige bruine volle rijst
  • snuf zout
Verhouding bonen:rijst is ongeveer 1:1,5
Bonen aan de kook brengen in ruim water. (zonder zout)
Na 15 minuten de rijst toevoegen en nog 45 minuten koken.
Als het goed is, zijn de bonen en de rijst dan tegelijkertijd klaar.
Zout pas de laatste minuten toevoegen.
 
Groenten:
  • broccoli
  • prei
  • courgette
  • peen
Aanzetten in een beetje (sesam) olie, snuf zout toevoegen.
scheutje water erbij en met deksel op de pan in een paar minuten gaar stoven.
Lekker om de groenten een beetje knapperig te laten.
 
Groente-dressing:
  • shoyu
  • versgeraspte gember (ongeveer een cm)
  • versgeperste knoflook (halve teen)
  • rijstazijn
  • mirin
  • ume azijn
  • pittige, gladde mosterd (1 tl)
op smaak en gevoel gemaakt,
meteen voor een paar dagen. (potje in koelkast)
 
Rijst en groenten op je bord,
groente-dressing naar smaak erover lepelen.
 
Garneren met tuinkers,
eventueel nog wat versgemalen peper erover.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén