Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

brownie-bites met dadels en zoete aardappel

 

Ik kwam op internet een recept tegen voor brownies met zoete aardappel.
(www.deliciouslyella.com)
?????!!
Dat intrigeerde me, dus de dag erna maar meteen inkopen gedaan om het te testen!

Leuk om met niet alledaagse combinaties te experimenteren,
en het moet gezegd: het resultaat is best aardig.
Voor de super-zoetekauwen wellicht niet zoet genoeg,
maar mij smaken ze goed.
Lekker genoeg om het hier te posten.
Ik vind brownie eigenlijk niet de goede benaming voor dit baksel, 
maar het is lastig om er een andere benaming aan te geven.

Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door er “bonbons” met chocolade-laagje van te maken.

De ingrediënten voor deze wonderbaarlijke hapjes:

  • 2 middelgrote zoete (oranje) aardappels, ongeveer 300gr geschild gewicht
  • 2/3 kop gemalen amandelen (kop = 200 ml)
  • 1/2 kop boekweit bloem
  • 14 medjol dadels (200 gr)
  • 5 flinke el cacaopoeder
  • 3 el agavesiroop
  • kleine 1/2 tl zout
  • ongeveer 100 gr extra pure chocolade
  • snuf gemalen kruidnagelpoeder
 
Zoete aardappels schillen en in blokken snijden.
Een minuut of 20 koken tot ze helemaal zacht zijn.
Aardappels met ontpitte dadels fijnmalen in de keukenmachine.
 
Gemalen amandelen, boekweitbloem, agavesiroop, cacao en zout in een kom mengen.
Aardappel/dadelmengsel er aan toevoegen en heel goed doorelkaar roeren.
 
Mengsel in een siliconen bakvorm (doorsnede 22 cm) scheppen en glad strijken.
20 minuten bakken op 180 graden.
Uit de oven halen en minimaal 10 minuten laten afkoelen.
 
Vervolgens in blokjes van 2×2 cm snijden.
 
Chocolade au bain marie smelten, kruidnagelpoeder erdoor.
Blokjes 1 voor 1 erin dompelen.
Op een stuk bakpapier leggen en chocolade laagje hard laten worden.
 
(NB: ik heb slechts een gedeelte van de brownies in chocolade gedompeld.
Ik schat dat 100 gr genoeg is voor 3/4 van het baksel)
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén