Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

broodsnack met kaas & tomaat

Een klein bijgerecht voor bij de soep of de borrel!
Je kan het met van alles vullen, 
maar dit is de test die ik gedaan heb:


Voor een snack of 16:

  • 1 kop bloem
  • 1 kop volkoren meel
  • 2/3 kop melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el (zonnebloem)olie
  • flinke snuf zout
 
Een kop is 300 ml.
Hier een deeg van kneden.
Als het te nat is, nog wat bloem toevoegen.
 
Uitrollen tot een rechthoek van ongeveer 30 x 40 cm
(werkbank bestuiven met wat bloem)
 
 
Vervolgens beleggen met:
 
  • 1 klein blikje tomatenpuree (verdelen over hele vlak)
  • lange plakken courgette (1/2 courgette gebruikt)
  • 3 grote plakken kaas (of een flinke handvol geraspte kaas)
  • peper & zout
  • 1 tl oregano
 
In de lengte oprollen en rol in ongeveer 16 stukjes snijden.
Op een stuk bakpapier in de oven.
Oven op 180 graden, ongeveer 20 minuten.
Let op dat het deeg goed gaar is!
Het is een leuk concept en een goed deeg,
maar vond de snack op zich een beetje flauw.
 
Ik ga ze nog eens testen met:
knoflook, chili, ansjovis of salami.
Ook een idee om de  tomatenpuree te kruiden!
 
 
 
 




Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén