Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

bloemkoolsalade met miso/mirin-dressing

Een lekkere en gezonde bloemkoolsalade,
welkom nu het buiten 26 graden is!

Belangrijk om de juiste balans te vinden in de dressing,
zowel zoute miso, fris-pittige gember en zoete mirin.

Mugi-miso is gerstmiso.
Deze is het meest geschikt voor alledaags gebruik.

De dressing ingrediënten zijn japans.
Te koop bij de natuurvoedingswinkel.

Salade (bijgerecht) voor 2 personen:

  • 1/2 bloemkool (roosjes beetgaar gekookt)
  • 1 winterpeen, geraspt
  • 2 el rozijntjes
  • 5 el mirin
  • 1 el mugi miso
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el ume su (azijn van umeboshi pruim)
  • 1 el (zonnebloem)olie
  • versgemalen peper
 
Bloemkool, peen en rozijntjes mengen in een kom.
Van de overige ingrediënten een dressing kloppen.
 
Alles mengen en even laten intrekken.
 
Eventueel garneren met geroosterde pompoenpitjes, sesamzaad, verse kruiden,
tuinkers, preikiemen etc.
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén