Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

blauwe bessen/frambozen cream cheese-taartje met lavendel

(Relatief) licht baksel…het blijft natuurlijk taart.

Geïnspireerd op een recept uit een tijdschrift dat bij de urban bakery lag.
Daar belandde ik vorige week al heel vroeg in de ochtend,
helaas net ontbeten, maar een goddelijke taart to-go mee genomen!
(cream cheese met witte choco en besjes)

Ik heb een kleine springvorm van 20 cm gebruikt.
Levert een schattig 6 persoons taartje op.

Voor de bodem:

  • 160 gr digestive koekjes (ongeveer 12 koekjes)
  • 80 gr gesmolten roomboter
 
De vulling:
 
  • 1 pakje mon chou roomkaas (100 gr)
  • 70 gr witte basterdsuiker
  • 1 el tarwebloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 bakje cottage cheese (hüttenkase) 200 gr
  • rasp van 1 citroen, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • kleine tl droge lavendelbloemetjes
  • blauwe bessen & frambozen, 125 gr totaal (ik heb uit de diepvries gebruikt)
 
Oven voorverwarmen op 180 graden.
 
De bodem:
 
De koekjes fijn kruimelen en mengen met de gesmolten boter.
Springvorm bodem bekleden met bakpapier, randen invetten.
Bodem maken met klein opstaand randje, goed aandrukken.
 
De vulling:
 
Mon chou, de suikers en bloem los roeren.
In een ander bakje de cottage cheese met het citroensap pureren, 
totdat de stukjes er uit zijn.
Aan het mon chou mengsel toevoegen en omscheppen.
Vervolgens de eieren er één voor één in mixen.
(heb een handmixer gebruikt) 
Niet te lang mixen, moet gewoon goed gemengd zijn.
Lavendel en citroenrasp erdoor mengen.
 
Helft van vulling op de bodem scheppen.
Vervolgens 2/3 van het fruit erop.
Dan de rest van de vulling erop en eindigen met het resterende fruit. 
 
Een minuut of 45 bakken in het midden van de oven.
 
Uit de oven halen en even af laten koelen.
 
Nu komt het moeilijkste deel:
4 UUR (!!!) in de koelkast laten opstijven.
 
Ik weet nu dat hij na 3 uur ook lekker is 😉
 
 
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén