Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

bietensalade met zuurkool & sinaasappel

Ik had nog een flinke pluk zuurkool over van de “pizza”.

Geen tijd om een uitgebreide zuurkoolschotel te maken? 
Dit is ook een leuke manier van restverwerking.


Een salade voor 2 personen:

  • 1 dikke gekookte biet (of 2 normale)
  • een pluk zuurkool, ongeveer een hand vol
  • 1 sinaasappel
  • paar takjes platte peterselie 
 
dressing:
 
  • +/- 1 el grove mosterd
  • +/- 1 tl honing
  • +/- 1 tl witte wijnazijn
  • +/- 1 tl olijfolie 
  • peper & zout naar smaak
 
Ik doe dit altijd op gevoel,
hoeveelheden bij benadering.
Proeven, proeven, proeven!
Snijden, mengen, eten.
Ideeën ter aanvulling:
 
  • verse dille
  • gerookte makreel/forel
  • ui, in heel dunne ringen
 
 
 
 
 
 
 
 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén