Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

bietensalade met sinaasappel, kappertjes, munt & sesam

Bietjes zijn lekker, gezond en mooi!
Met weinig middelen een visueel aantrekkelijke salade gemaakt.

De dressing die ik heb gemaakt, vereist wat specifieke ingrediënten.
Ik heb meteen wat meer dressing op voorraad gemaakt,
je kan het een paar dagen in de koelkast bewaren.
Smaakt ook heel goed bij bijvoorbeeld bloemkool & rucola.


De dressing:

  • 1 el tahin
  • 1 el mosterd
  • 1 el genmai su (rijstazijn)
  • 1 el sesam olie
  • 1 el (mugi) miso
  • 1 el water
  • 3 el mirin
 
Tahin, mosterd en miso losroeren.
Alle ingrediënten in een potje met schroefdeksel en goed schudden.


De salade:

  • 2 gekookte bieten ( ongeschild +/- 1 uur koken, dan vel eraf trekken)
  • 2 el kappertjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl (zwart) sesamzaad
  • verse munt om te garneren.
 
Bietjes,sinaasappels (met aanhangend sap) en kappertjes mengen.
Dressing erdoor (ongeveer de helft van de bovenstaande hoeveelheid)
Goed mengen en garneren met munt & sesamzaad.








Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén