Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

bieten/kokossoep

Vandaag een soepje geïmproviseerd,
geen zin om boodschappen te doen en gekookt met wat ik nog had.
Soms kom je dan tot lekkere resultaten! 


Voor ongeveer 1 liter soep:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 el verse gember
  • 1 tl chili-vlokken
  • rasp van 1/2 citroen + sap
  • 1 el korianderzaad, gevijzeld
  • 1 tl komijnzaad, gevijzeld
  • 1 pakje gekookte bieten, 500 gr
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 bouillonblokjes
  • +/- 350 ml water
  • verse peterselie of koriander
 
Fruit ui, gember, knoflook, chili-vlokken, komijn, koriander, citroenrasp en 1/2 paprika
in een scheutje olie, ongeveer 10 minuten.
 
Snijd de bietjes in stukjes ( houd 2 el apart) en voeg toe aan het uienmengsel.
Omscheppen en het water erbij.
 
Aan de kook brengen, bouillonblokjes erbij.
Een minuut of 10 zacht laten pruttelen.
 
Soep pureren met de staafmixer.
Kokosmelk, de andere helft van de paprika (in dunne reepjes) en de apart gehouden bietjes toevoegen.
Even doorwarmen.
 
Proeven, op smaak brengen met citroensap (ongeveer 1 el)
Serveren met verse peterselie of koriander.
 



Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén