Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Biefstukreepjes in slablad

Dit recept is een simpele versie van het Koreaanse gerecht bulgogi. Het komt uit een AH kookboek, zij vereenvoudigen de gerechten vaak naar maakbare recepten voor Nederlandse keukens. In dit geval helemaal prima en lekker! Voor 2 personen:

  • 2 biefstukken
  • 1 kropsla
  • 4 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bosuitje
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 3 el Japanse sojasaus (kikkoman)
  • 3 el ketjap manis
  • Witte rijst

Snijd de biefstukken in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dik. Doe in een kom en voeg toe: 2 el sojasaus, 2 el ketjap manis, uitgeperste teen knoflook, 2 el sesamolie, 1/2 rode peper in ringetjes. Meng goed en laat een kwartier marineren. Let op: laat buiten de koelkast staan, zodat de biefstuk op temperatuur kan komen. Meng in een ander kommetje 1 el sojasaus en 1 el ketjap, zet apart. Snijd de andere helft van de rode peper in kleine stukjes en zet apart. Snijd de bosui in dunne ringen en zet apart. Haal een stuk of 10 mooie slabladen los, was en droog deze, zet apart. Kook de rijst volgens de verpakking. Zorg dat je alles klaar hebt staan, voordat je het vlees gaat bakken, zodat je meteen aan tafel kan. Verhit een scheut neutrale olie en bak de biefstukjes op hoog vuur, gedurende een minuut of 3. Serveer alles in losse kommetjes en maak aan tafel je sla-pakketjes klaar: blaadje sla en daarin vlees, sesamzaad, bosui, rode peper. Beetje oprollen en dippen in de sojasaus. Smakelijk!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén