Bouillonblogje

Soepkokerij en meer

Berberi specerijen

Berberi of berberé.
Heerlijk Ethiopisch specerijenmengsel!
Het geeft een warme, diepe, iets bittere smaak.

Ik heb het gebruikt in een gele linzensoep.
Deze heb ik geserveerd met een kruidige yoghurt-topping & gebakken mais van de turkse winkel.
De yoghurt is echt een meerwaarde, het vangt het bittertje op.

Het mengsel, genoeg voor ongeveer 4 tot 5 liter soep:

1 tl kardemompeulen (de zwarte zaadjes er uit halen)
1 tl korianderzaad
1 tl fenegriek
1 tl nootmuskaat
0,5 tl gemalen kruidnagel
1 tl piment
1 tl kaneelpoeder
1 tl mild paprikapoeder
1,5 tl kurkuma
1,5 tl chilivlokken
1 tl komijnzaad

Alles wat nog niet in poedervorm was, heb ik gemalen in een electrisch koffiemolentje.
Dit is een ideaal apparaatje om specerijen mee te malen. Een vijzel gaat uiteraard ook, maar is meer arbeid…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2018 Bouillonblogje

Thema door Anders Norén